Hotel Nord

Cazare Borsa

Situat intr-o zona cu vedere panoramica la muntii din vecinatate, Hotel Nord va ofera cazare la Borsa la cele mai inalte standarde de exigenta. Cu un restaurant, curte interioasa generoasa si o terasa speciala pentru turistii nostri, va asiguram cele mai bune conditii pentru ca sejurul dvs sa fie perfect. Toate camere au in dotare mobilier nou si modern, tv led, seif, minibar precum si articole de dus gratuite, impreuna cu halate de baie. Baile sunt private si sunt dotate cu cabine de dus si uscator de par.

Unele dintre camere au balcon cu vedere spre muntii din apropiere. Internetul este asigurat de o retea wifi in toate camerele hotelului.

Hotelul Nord mai are in dotare si un centru spa, disponibil la un cost suplimentar care este dotat cu piscina interioara incalzita, dusuri senzitii, sauna uscata si camera salina. Turistii care vor sa faca mai multa miscare, se pot antrena intr-o sala de fitness.

Se mai ofera servicii de room service si mic dejun a la carte. Hotelul are depozit special pentru echipamente de schi.

Oaspeţii se pot bucura de drumeţii, ciclism şi de plimbări în natură. Zona este potrivită pentru schi, iar hotelul se află la 5,5 km de pârtia de schi Runc-Ştiol şi la 18 km de pârtia de schi Prislop, care beneficiază de sistem de iluminare. Gara din Vişeu de Jos este la 30 km.

 

 

 


Cum rezervați corect?

 

    Fiecare profil de pensiuni, hoteluri, vile, case de vacanță si cabane are disponibil pagina de REZERVARI. Pentru a evita neînțelegerile, recomandăm turiștilor să trimită solicitarile și prin formularul disponibil chiar dacă au contactat telefonic unitatea aleasă. În acest mod veți avea dovada scrisă cu data de sosire, data de plecare, numărul de persoane și de camere, iar o copie a rezervării dvs va fi trimisă pe emailul dvs.
    Este recomandabil să platiți avans pentru serviciile alese reprezentând o garanție că atât dvs cât și proprietarul pensiunii veți respecta înțelegerea din discuția telefonică și formularul de rezervări. În cazul în care turistul nu își respectă rezervarea efectuată online, avansul lui nu se restituie. Dacă hotelierul nu onorează solicitarea turistului, va restitui avansul întreg. Turistul poate lăsa un comentariu pentru serviciile primite, pe pagina de RECENZII din profilul pensiunii doar dacă trimite solicitarea prin formularul amintit mai sus. Recomandăm turistilor să noteze pe documentul de plată numele unității, localitatea și datele sejurului.