Pensiunea Caraiman Stefan

Cazare Busteni

Amplasata intr-o locatie in mijlocul naturii, pensiunea Caraiman Stefan este la doar 7 minute de centru statiunii Busteni si chiar mai aproape de gara Busteni. Ne dorim sa fim solutia perfecta pentru oaspetii nostri in orice sezon pentru cazare la munte, aproape de cele mai bune cluburi sau obiective turistice din aceasta locatie. Capacitatea noastra este de 22 locuri de cazare in 5 camere duble si 4 apartamente, sala de mese, sala de conferinte, restaurant, gratar si parcare auto.

Daca doriti sa veniti cu un grup de persoane mai mare suntem alegerea ideala pentru team-building-uri sau doar familii ce cauta linistea din peisajele montane.

Camerele sunt spatioase, bine incalzite pe timpul iernii, cu mobilier modern si paturi duble confortabile. Camerele sunt dotate cu baie proprie cu dus/cada si articole de dus gratutie. Apa rece si apa calda non-stop.

Restaurantul pensiunii este pregatit si pentru cei mai exigenti turisti, avand bucatari cu vasta experienta in domeniu dar si peste 20 de ani de functionare neintrerupta.

Unitatea dispune si de o sala de conferinte generoasa, dotata cu mese si scaune pentru turistii care vor sa organizeze in proprietatea noastra mai multe conferinte sau team-build uri.

Parcarea auto este la dispozitia turistilor in limita locurilor libiere. De asemenea, parcarea este in apropierea unitatii si este supravegheata.

 

 

 

 


Cum rezervați corect?

 

    Fiecare profil de pensiuni, hoteluri, vile, case de vacanță si cabane are disponibil pagina de REZERVARI. Pentru a evita neînțelegerile, recomandăm turiștilor să trimită solicitarile și prin formularul disponibil chiar dacă au contactat telefonic unitatea aleasă. În acest mod veți avea dovada scrisă cu data de sosire, data de plecare, numărul de persoane și de camere, iar o copie a rezervării dvs va fi trimisă pe emailul dvs.
    Este recomandabil să platiți avans pentru serviciile alese reprezentând o garanție că atât dvs cât și proprietarul pensiunii veți respecta înțelegerea din discuția telefonică și formularul de rezervări. În cazul în care turistul nu își respectă rezervarea efectuată online, avansul lui nu se restituie. Dacă hotelierul nu onorează solicitarea turistului, va restitui avansul întreg. Turistul poate lăsa un comentariu pentru serviciile primite, pe pagina de RECENZII din profilul pensiunii doar dacă trimite solicitarea prin formularul amintit mai sus. Recomandăm turistilor să noteze pe documentul de plată numele unității, localitatea și datele sejurului.