Pensiunea Perla

Cazare Durau

Situata la poalele muntelui Ceahlau, aceasta unitate hoteliera ofera cazare Durau de calitate, turistilor care vor sa plece de la noi ca prieteni.Cu mai multe facilitati de pensiune ce te fac sa uiti ca esti plecat de acasa, ne straduim sa oferim tot confortul necesar turistilor ce ne aleg de fiecare data cand ajung in Durau.Cu o panorama naturala impresionanta locul se bucura de multa liniste, fiind inconjurat de verdeata , curte cu flori, livada, leagane amplasate ici colo, iaz cu pastrav, foisor si barbeque toate facute in asa fel sa se completeze una cu alta.

Dispune de 8 camere clasificate la 2 margarete cu balcoane ce ofere o priveliste minunata atat spre Masivul Ceahlau cat si spre intreaga Statiune Durau, dar si 5 camere clasificate la 3 margarete.

Camerele sunt spatioase, bine mobilate, calduroase pe timpul anotimpurilor friguroase, cu paturi confortabile si baie proprie. Articolele de baie sunt gratuite. Camerele dispun si de balcon cu vedere la masivul Ceahlau. Internetul este disponibil prin wifi in intreaga pensiune.

Unitatea noastra de cazare dispune de un restaurant (nu exista un spatiu special amenajat unde dvs sa puteti face gratar sau de mancare)
Pentru copii cu varste de peste 7 ani,se achita o taxa suplimentara care include un pat suplimentar si micul dejun.

Parcarea auto este gratuita si securizata.

 

 

 


Cum rezervați corect?

 

    Fiecare profil de pensiuni, hoteluri, vile, case de vacanță si cabane are disponibil pagina de REZERVARI. Pentru a evita neînțelegerile, recomandăm turiștilor să trimită solicitarile și prin formularul disponibil chiar dacă au contactat telefonic unitatea aleasă. În acest mod veți avea dovada scrisă cu data de sosire, data de plecare, numărul de persoane și de camere, iar o copie a rezervării dvs va fi trimisă pe emailul dvs.
    Este recomandabil să platiți avans pentru serviciile alese reprezentând o garanție că atât dvs cât și proprietarul pensiunii veți respecta înțelegerea din discuția telefonică și formularul de rezervări. În cazul în care turistul nu își respectă rezervarea efectuată online, avansul lui nu se restituie. Dacă hotelierul nu onorează solicitarea turistului, va restitui avansul întreg. Turistul poate lăsa un comentariu pentru serviciile primite, pe pagina de RECENZII din profilul pensiunii doar dacă trimite solicitarea prin formularul amintit mai sus. Recomandăm turistilor să noteze pe documentul de plată numele unității, localitatea și datele sejurului.