Obiective turistice

 Cele mai cunoscute atracții turistice din zona noastră

Statiune balneoclimaterica de interes general cu functionare permanenta, Slanic Moldova, situata in depresiunea Slanic Moldova in sud-estul Muntilor Nemira, la 530 metri altitudine, la 18 km sud-vest de Targu Ocna si la 84 km de Bacau, pe Valea Slanicului.  Localitatea Slanic Moldova este mentionata documentar pentru prima data in anul 1757 si este cunoscuta sub numele de Baile Slanic pana in anul 1968 cand primeste numele actual. Statiunea Slanic Moldova numita uneori si Perla Moldovei are astazi aproximativ 5400 locuitori si are in subordine administrativa localitatile Cerdac si Cireşoaia.

Unele dintre cele mai cunoscute obiective turistice din Slanic Moldova sunt: Cheile si Cascada Slanicului, Cetatea Balvanyos, Zona Izvoare Minerale Slanic Moldova, Cetatea Rupea, Rezervatia Naturala de la Reci din judetul Covasna si Parcul Slanic Moldova. Nu uitati si de Cazinoul din Slanic Moldova construit din 1894, de o deosebita valoare istorica si arhitecturala.

Istoria acestei statiuni dateaza din anii 1800  cand au fost descoperite izvoare de apa bicarbonate, carbonate, usor sulfuroase, clorate, sodice, hipertonice, hipotonice si oligominerale. Prin anii 1852 s-au testat aceste ape prin analiza chimica iar in 1877 au aparut primele instalatii balneare.

 

 

 


Cum rezervați corect?

 

    Fiecare profil de pensiuni, hoteluri, vile, case de vacanță si cabane are disponibil pagina de REZERVARI. Pentru a evita neînțelegerile, recomandăm turiștilor să trimită solicitarile și prin formularul disponibil chiar dacă au contactat telefonic unitatea aleasă. În acest mod veți avea dovada scrisă cu data de sosire, data de plecare, numărul de persoane și de camere, iar o copie a rezervării dvs va fi trimisă pe emailul dvs.
    Este recomandabil să platiți avans pentru serviciile alese reprezentând o garanție că atât dvs cât și proprietarul pensiunii veți respecta înțelegerea din discuția telefonică și formularul de rezervări. În cazul în care turistul nu își respectă rezervarea efectuată online, avansul lui nu se restituie. Dacă hotelierul nu onorează solicitarea turistului, va restitui avansul întreg. Turistul poate lăsa un comentariu pentru serviciile primite, pe pagina de RECENZII din profilul pensiunii doar dacă trimite solicitarea prin formularul amintit mai sus. Recomandăm turistilor să noteze pe documentul de plată numele unității, localitatea și datele sejurului.