Casa Amiral

Cazare Sulina

Aceasta proprietate dispune de o oferta de cazare in Sulina la cele mai inalte standarde pentru oaspetii care vor o vacanta in Delta Dunarii. Casa Amiral este localizata in Sulina chiar pe malul Dunarii la doar doisprezece minute de mers pe jos fata de plaja. Casa de vacanta ofera 8 camere duble turistilor, dintre care patru camere sunt la primul etaj iar restul camerelor la mansarda. De asemenea, camerele sunt dotate cu bai proprii, articole de dus gratuite, uscator de par si cada, tv cu ecran plat, wifi in toata unitatea si aer conditionat. Unele camere au balcon si vedere spre oras sau Dunare. Toate camerele sunt izolate fonic, cu incalzire centralizata, minibar si minifrigider.

Pentru oaspetii care doresc sa-si pregateasca personal masa, bucataria unitatii va sta la dispozitie, fiind complet utiliata si mobilata.

Micul dejun a la carte este servit in fiecare dimineata.

Terasa unitatii va sta la dispozitie pentru cei care vor sa savureze o cina romantica sau o cafea tare.

La cererea turistilor se pot organiza excursii de o zi in Delta Dunarii.

Animalele de companie nu sunt acceptate. Este posibila parcarea publica gratuita.

Vorbim romana, italiana, franceza si engleza.

Casa Amiral este recent renovata in vara anului 2018.

 

 

 


Cum rezervați corect?

 

    Fiecare profil de pensiuni, hoteluri, vile, case de vacanță si cabane are disponibil pagina de REZERVARI. Pentru a evita neînțelegerile, recomandăm turiștilor să trimită solicitarile și prin formularul disponibil chiar dacă au contactat telefonic unitatea aleasă. În acest mod veți avea dovada scrisă cu data de sosire, data de plecare, numărul de persoane și de camere, iar o copie a rezervării dvs va fi trimisă pe emailul dvs.
    Este recomandabil să platiți avans pentru serviciile alese reprezentând o garanție că atât dvs cât și proprietarul pensiunii veți respecta înțelegerea din discuția telefonică și formularul de rezervări. În cazul în care turistul nu își respectă rezervarea efectuată online, avansul lui nu se restituie. Dacă hotelierul nu onorează solicitarea turistului, va restitui avansul întreg. Turistul poate lăsa un comentariu pentru serviciile primite, pe pagina de RECENZII din profilul pensiunii doar dacă trimite solicitarea prin formularul amintit mai sus. Recomandăm turistilor să noteze pe documentul de plată numele unității, localitatea și datele sejurului.