Pensiunea Happy Inn

Cazare pensiuni Vatra Dornei

Avem inalte standarde de servicii hoteliere intotdeauna dorim sa oferim vacanta prefecta turistilor nostri care ne trec pragul. Serviciile noastre sunt in permanenta adaptabile la nevoile turistilor iar personalul nostru va sta la dispozitie oricand. Cu restaurat propriu, putem oferi servicii complete de masa pentru turistii cazati la noi. Pensiunea noastra este amplasata chiar in centrul statiunii balneare si de schii Vatra Dornei. Suntem situati la doar 200 m de partia de schii Parc si la 300 m de partia de schi Veverița. Oaspetii nostri beneficiaza de servicii de cazare de inalta calitate pentru a gasi linistea si relaxarea dorita sau pentru un concediu perfect.

Pensiunea Happy Inn are propriul restaurant, zona de terasa, curte interioara, zona de gratar accesibile doar turistilor cazati la noi. Restaurantul nostru are un meniu bogat in produse tradionale locale si din meniurile internationale. Servim si micul-dejun la cererea turistilor.

Exista un bar cu terasa unde veti putea servi in liniste bauturile dvs preferate.

Pentru ca vacanta dvs sa fie cea mai frumoasa de pana acum, va punem la dispozitie camere cu baie proprie, TV si wifi gratuit. Daca sunteti cazati cu toata familia, veti avea o camera pentru familie adaptata nevoilor dvs.

Pensiunea dispune si de un depozit de bagaje care este necesar turistilor cazati pe o perioada mai mare de timp.

Gara Vatra Dornei Bai este la doar 350 m de pensiunea noastra.

Pentru rezervari nu solicitam avans.

Pensiunea noastra este favorita turistilor care vor cazare in Vatra Dornei.

 

 

 


Cum rezervați corect?

 

    Fiecare profil de pensiuni, hoteluri, vile, case de vacanță si cabane are disponibil pagina de REZERVARI. Pentru a evita neînțelegerile, recomandăm turiștilor să trimită solicitarile și prin formularul disponibil chiar dacă au contactat telefonic unitatea aleasă. În acest mod veți avea dovada scrisă cu data de sosire, data de plecare, numărul de persoane și de camere, iar o copie a rezervării dvs va fi trimisă pe emailul dvs.
    Este recomandabil să platiți avans pentru serviciile alese reprezentând o garanție că atât dvs cât și proprietarul pensiunii veți respecta înțelegerea din discuția telefonică și formularul de rezervări. În cazul în care turistul nu își respectă rezervarea efectuată online, avansul lui nu se restituie. Dacă hotelierul nu onorează solicitarea turistului, va restitui avansul întreg. Turistul poate lăsa un comentariu pentru serviciile primite, pe pagina de RECENZII din profilul pensiunii doar dacă trimite solicitarea prin formularul amintit mai sus. Recomandăm turistilor să noteze pe documentul de plată numele unității, localitatea și datele sejurului.